ginger lemon cookies - biscuiti aromati de iarna
Ador biscuitii aromati, facuti in casa! Nici un biscuite cumparat nu se compara cu biscuitii facuti in casa, din unt adevarat si ingrediente alese cu grija! Acesti biscuiti nu fac decat sa demonstreze ceea ce deja stiam :) Sunt asa de buuuuni si atat de aromati incat azi facem din nou o tava :)
ingrediente (pentru 2 tavi obisnuite de aragaz)
1 cup + 3 linguri de faina, 1 praf de sare, 110 gr unt (la temperatura camerei), 50-60 g zahar foarte fin sau pudra, 1 galbenus de ou, coaja rasa de la o lamaie (ai foarte mare grija, oi alegi lamai bio ori cureti foarte bine coaja inainte), 1 lingurita suc proaspat de lamaie si 1/4 sau 1/2 lingurita ghimbir proaspat dat pe cea mai mica razatoare (eu ador aroma ghimbirului si am folosit un pic peste jumate de lingurita, dar depinde de gustul fiecaruia)
1. Mixeaza untul cu zaharul pana ce obtii un amesec cremos si pufos!
2. adauga galbenusul, ghimbirul, coaja si sucul de lamaie mixand pana se incorporeaza
3. adauga faina, amestecata cu praful de sare, treptat pana ce obtii un aluat omogen sub forma unei bile
4. imparte aluatul in 2 parti egale, aseaza fiecare bucata de aluat intre 2 folii alimentare, preseaza putin ca sa-ti fie si mai usor sa-l intinzi mai tarziu si lasa-l la rece pentru aprox 40 min
Pe o suprafata de lucru infainata intinde fiecare parte de aluat (cat de grosi vrei sa fie biscuitii atat de groasa sa lasi si foaia de aluat)! Decupeaza cu formele dorite sau taie pur si simplu in patratele si coace-i in cuptorul preincalzit (la 180 grade C) pentru 8-10 minute! Lasa la racit in tava si pudreaza-i cu zahar sau decoreaza dupa gust si imaginatie!
Sunt usor crocanti in primele ore, dar se vor fragezi in foarte scurt timp! Se pot pastra la temperatura camerei intr-o cutie / borcan cu capac pentru 2 saptamani!
Ador sa-mi incep ziua cu un biscuite cu lamaie si ghimbir alaturi de o cana de ceai fierbinte din lamai, indulcit cu putina miere! E perfect pentru o dimineata geroasa ca asta!
Sa aveti o zi superba, plina de zambete si iubire!
Sunt atat de frumosi!!! pozele sunt simple si foarte reusite...uau, felicitari!!! <3 <3 <3
Foarte draguti si aromati!
ce frumoooosi sunt <3 Pup!
superbi rau mi-ar fi mila sa-i pap:))))).off,grea treaba ce aleg eu.pupici
Brigytte, multumesc frumos scumpa mea! puuuup
Gabriela, sa sti ica abia ne-am putut abtine pana le-am facut fotografiile :) asa de bine mirosea in casa! Te pup
Edith, puuuuuup
Speranta, meritam tot rasfatul din lume :) Asa ca mancam si bun si sanatos, dar si frumos! NU? Puuup
Nu ne spui şi cum se face glazura alb-verde? Mulţumesc, Maria.
Ce frumosi sunt biscuitii!!!
dadadadda.bunbun.dar grea treaba ca nu m am hotarat:)))))) vad eu te pop.
Tare draguti sunt! ;-)
Ohhhhh , ce mult imi plac !!!! Sunt plini de viata !!! <3
Multumesc scumpa mea! Mii de imbratisari!
Tocmai i-am scos din cuptor. Foarte buni sunt. si am pus muuuult ghimbir...dar sunt deliciosi
Si mie imi place ghimbirul ;)
Ma bucur tare mult ca i-ai incercat! Te pup
Sunt printre cei care intai fac si apoi vorbesc :)
Biscuitii au iesit f buni. La inceput m-am speriat putin, pt ca erau prea fragili, dar dupa 2 zile s-au mai intarit.
Este exact reteta de biscuiti pe care mi-o doream. Multumesc!
Mirela, ma bucur tare mult ca i-ai incercat! Sunt niste biscuiti delicati si aromati, dar si mega super deliciosi ;)
E posibil ca tipul de faina folosit sa fi fost cu un continut mai mic de gluten decat cel folosit de mine si de aceea sa fi fost usor mai fragili! Ma bucru tare mult ca ti-au placut! Sunt biscuitii mei preferati! ;)