mojito cupcakes



mojito cupcakes facute special pentru mixtopia.ro! Am creat un cupcake de vara, usor, dar foarte aromat, cu mojito. Un cupcake care sa ne duca si mai aproape de mult asteptata vacanta de vara, de serile frumoase petrecute pe plaja, de valurile spumoase ale marii si de sunetul cald al dragostei! Am folosit frisca de data aceasta tocmai pentru a pastra o textura usoara, fluffy, ca de norisor, chiar daca de cele mai multe ori prefer butter cream sau mult prea delicioasa crema cu ciocolata alba!



Tot pe mixtopia.ro gasiti si un interviu cu subsemnata :) unde am povestit ce si cum si mai ales de ce :) Sper sa va placa atat povestea cat si mojito cupcakes pe care vi le recomad cu mare drag, mai ales daca va doriti un desert usor, cu aroma de vacanta :) si raze de soare


Hai sa revenim la reteta acestor cupcakes mega delicioase, aromate, pufoase si racoroase cu aroma intensa de vacanta!





ingrediente pentru 12-15 cupcakes: 1 cup + 1/2 cup faina, 1 cup zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare, 1/2 cup unt caldut (nu fierbinte), 2 oua mari, 2 linguri suc proaspat de lime, 25-50 ml apa fierbinte , coaja rasa de lime! 
Ingrediente pentru mojito frosting: 200 ml smantana dulce pentru frisca, 4 crengute de menta verde, coaja rasa de la 1 lime, ½ lingurita suc proaspat de lime si ½ lingurita mojito

*daca nu folositi citrice bio, este obligatoriu sa le spalati foarte bine pentru a elimina stratul de ceara protectoare!

Separat se amesteca ingredientele uscate si se lasa deoparte! In bolul mixerului se adauga untul, ouale, zaharul si coaja de lime! Se mixeaza pana ce se omogenizeaza complet apoi se adauga mixul de ingrediente uscate si se mai bate 30-40 secunde pana ce se incoporeaza in crema initiala! Se aduna aluatul de pe peretii vasului si apoi, dintr-o miscare, se toarna 25 ml apa fierbinte! Se mai mixeaza putin pana ce se omogenizeaza aluatul si daca e nevoie mai poti adauga putina apa! (depinde de tipul de faina pe care-l foloseste fiecare - de continutul de gluten / gradul de absortie)! Aluatul trebuie sa fie unul cremos si usor vascos, sa nu curga din lingura! Eu l-am pus foarte usor in forme cu lingura de inghetata! Se coc in cuptorul preincalzit, la 180-200 grade C pentru 18-22 minute si trec testul cu scobitoarea! Se scot din forma si se lasa la racit pe un gratar!


Cand cupcakes s-au racit putem pregati crema! Batem frisca bine de tot, pana se intareste, moment in care adaugam menta tocata maruntel maruntel, coaja si sucul de lime impreuna cu mojito! Amestecam putin pana se omogenizeaza si gata J incepem sa decoram! O feliuta de lime si cateva frunze de menta verde vor complete imginea acestor cupcakes delicioase cu aroma de vacanta, de mare, de soare si palmieri!

Weekend placut si distractie placuta, mai ales ca se anunta vremuri calde :)
Emily

Categories:
Print Friendly and PDF

20 Responses so far.

  1. Lilly says:

    Wow, mojito!M-ai lovit in "corason"!

  2. Unknown says:

    Bestial arata! Sigur sunt reale? Pana nu gust una...nu ma conving :))) Pupici

  3. Anastasia says:

    Ce dragalase sunt ♥ imi place foarte mult combinatie racoritoare si cum arata ca o prajitura de clasa :) ! pupici dulci :-*

  4. Roxana says:

    Ador mojito! :)
    Bestial arata! Felicitari!

  5. Timea says:

    Arata minunat si sigur sunt atat de delicioasa pe cat sunt de frumoase! pupici

  6. Gusulita says:

    Toate cupcakeurile tale sunt super gustoase dar de astea m-am indragostit cu adevarat! Geniala idee ! Felicitari pentru interviu, cu drag

  7. Muy efrescantes y aromáticos me encantan lucen muy bonitos ,me llevo la receta,abrazos ,,,ímbrátisari.

  8. Emily says:

    Lili, ma bucur tare mult ;)
    Poliana, pai hai :)
    Anastasia, multumesc frumos! pup si eu
    Dia, multumesc :*
    Roxana, si eu :)
    Timea, multumesc, au fost devorate in cateva ore :)
    Dana, multumesc frumos! te imbratisez!

    pupicei

  9. Foarte frumusele si o combinatie...mmm, super delicioasa!!!Pupici!

  10. Emily says:

    Rosita, gracias! besitos

  11. dia says:

    vai, ce dragalase sunt!

  12. Anonim says:

    Draga mea esti minunata,ai o imaginatie extraordinara.pupici si felicitari pentru tot ce faci.

  13. Danutza says:

    Wow, mojito...cat de taree! Si arata absolut minunate;) Pupici:*

  14. Anonim says:

    Nu ma mai satur sa le privesc , toate arata perfect !!! Bravooo !!!

  15. Yummy ce frumoase sunt! O sa incerc si eu crema :)

  16. Emily says:

    multumeeeeeeesc :*
    o seara minunata si multi pupici!

  17. Merg perfect cu mojito.. cred :)
    O muscatura din cupcake, o muscatura din mojito, si inca una din cupcake... si tot asa. Si dupa niste muscaturi, bagi de seeama ca esti fericit.. nevoie mare :)

  18. Emily says:

    :)) chiar ca merg si vorba ta, te trezesti fericit cum nu fusesi inainte :)
    Hai sa ai o zi minunata!

  19. Aurica says:

    asa mojito sa tot mananci si nu numai, arata super si are o culoare vie si frumoasa dar sanatoasa, bravo ;)

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)