cherry cupcakes si multe zambete


for other language use the translate button from the bottom of page! 


Cupcakes cu ciocolata alba si topping de cirese - menite sa aduca zambetul pe fata tuturor copiilor de la centrul Pinocchio! De 1 iunie, ne-am adunat cu totii si am pregatit deserturi de mare sarbatoare, cupcakes & muffins, care mai de care mai special si mai savuros! In prima parte a zilei s-au impartit mult prea delicioasele muffins copiilor strazii iar in a doua parte cupcakes speciale pentru copiii speciali de la centrul "Pinocchio"! Niste copii minunati, exagerat de cuminti si educati care ne-au multumit din tot sufletul ca ne-am gandit la ei! Au fost pur si simplu incantati de forma si aspectul prajiturilor, nici nu indrazneau sa muste din ele iar mai apoi cand pofta nu le-a mai dat pace nu conteneau sa sopteasca si sa se minuneze "ce buneeeeee sunt!" ce prajituri  frumoaseeeeeeee" "sigur sunt prajituri de printese" "nu am mancat in viata mea ceva asa bun"  "sa-ti pastrezi hartia sa o ai amintire" Una dintre fetite manca usor, cu degetul, crema, astfel incat sa se poata bucura mai mult de deliciosul cupcake! Au fost pur si simplu fermecati si au mancat pana s-au saturat! Ne-am bucurat enorm sa-i vedem zambind! 


Hai sa va las reteta acestor minunate cupcakes si apoi mai povestesc nitel :)


crema de ciocolata alba trebuie pregatita cu cel putin 6-7 ore in avans caci trebuie sa stea la frigider! gasiti aici reteta! Folosim doar frisca si ciocolata de data aceasta!


ingrediente pentru 12-15 cupcakes: 1 cup + 1/2 cup faina, 1 cup zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare, 1/2 cup unt caldut (nu fierbinte), 2 oua mari, 50-80 ml lapte fierbinte, 2 linguri sirop de cirese si putin extract de vanilie! 


Separat se amesteca ingredientele uscate si se lasa deoparte! In bolul mixerului se adauga untul, ouale, zaharul si vanilia! Se mixeaza pana ce se omogenizeaza complet apoi se adauga mixul de ingrediente uscate si se mai bate 30 -40 secunde pana ce se incoporeaza in crema initiala! Se aduna aluatul de pe peretii vasului si apoi, dintr-o miscare, se toarna primii 50 ml lapte fierbinte! Se mai mixeaza putin pana ce se omogenizeaza aluatul si daca e nevoie mai poti adauga putin lapte! (depinde de tipul de faina pe care-l foloseste fiecare - de continutul de gluten / gradul de absortie)! Aluatul trebuie sa fie unul cremos si usor vascos, sa nu curga din lingura! Eu l-am pus foarte usor in forme cu lingura de inghetata! Se coc in cuptorul preincalzit, la 180-200 grade C pentru 18-22 minute si trec si testul cu scobitoarea! 


Topping-ul de cirese este cel mai usor de facut: 2 cups de cirese fara samburi si fara codite, bagate la blender si transformate in cel  mai fin piure de cirese la care adaugam 1-2 linguri de zahar fin, puse mai apoi intr-un bol termorezistent, bagate la microunde, in cicluri de cate 1 minut pana ce incepe sa se inghege putin! Pentru siguranta, poti adauga si un varf de lingurita de gelatina instant, la sfarsit (doar daca simti ca nu e suficient de inghegat)! Se da la rece pana ce ai toate cupcake-urile decorate cu mult prea deliciosul frosting de ciocolata alba! Ai grija sa nu incepi decorarea pana ce cupcakes nu sunt 100% racite, altfel ciocolata se va topi ;) Cu putin, sau chiar mai mult topping delicios de cirese deasupra si cu o ciresica delicioasa in varf, vei obtine un cupcake mega super delicios si tare frumos! 


Vreau neaparat sa va spun ca eu nu am apuca sa gust din ele, desi am facut 50 bucati :)) insa ma bucur enorm ca am reusit sa oferim cateva zambete acestor copii intr-o zi speciala! 




De asemenea, vreau sa multumesc din tot sufletul bloggerilor care au muncit alaturi de mine sa putem oferi zambete acestor copii! Sa va dea Dumnezeu sanatate! Meritati tot ce e mai bun in lume! E un gest firesc ar spune unii, insa din pacate, nu toti suntem dispusi sa intoarcem privirea si la cel  mai putin fericit decat noi! Este extrem de usor sa te faci ca nu vezi si nu auzi! Din pacate acesta este purul adevar! 


Multumesc din tot sufletul dragii mei! Bakehaus, Bucataria furnicutilor, Clipe dulci si parfumate, Cooking with my soul, Delicioasa, Dulcegarii culinare, Edith’s kitchen, Gurmandino, Kiss the cook, Papa la Ile, Pansy’s Recipe si Sister’s kitchenalaturi de Sugar Spice Boutique, partenerul acestui eveniment! 


Mai jos, o fotografie cu cei care au resit sa ajunga la impartirea cupcake-urilor si poate ca multi ar fi vrut sa vada fotografii cu copiii, insa pe langa faptul ca legislatia din Romania te obliga sa ai acordul parintilor sau al tutorelui legal daca vrei sa faci / publici o fotografie cu un minor, lucru care ne-a fost imposibil, mai ales intr-un timp atat de scurt, m-am tot gandit si am analizat, mai ales ca experienta a fost una marcanta si nu numai pentru mine! Cu totii (cei care am impartit cupcakes) am ramas impresionati pana la lacrimi de viata si tragediile acestor copii! Este cumplit sa nu ai unde sa mananci, sa nu ai cu ce sa te incalti, sa nu ai unde sa dormi si nici cu ce sa te invelesti cand ti-e frig! Desi zambeau, cand savurau cu placere cupcakes aduse pentru zambetele lor, in ochisorii mici se vedea o durere permanenta, lacrimi parca tinute prizoniere in sufletele lor mici de copii, copii care nu ar trebui sa aiba vreo grija, fara nici o suferinta, nici un stres si nici o problema! Este pacat ca se ajunge in situatia in care parintii fara un venit minim asigurat isi duc copiii la centre speciale pentru o masa calda, o ghetuta si o rochita! E dureros si tare mult mi-ar placea sa ajungem sa gestionam mult mai bine aceste probleme! Nu va puteti inchipui in ce stare eram cand am ajuns seara acasa, desi nu sunt straina de stilul de viata si de greutatile pe care le intampina caci am mai colaborat cu diverse centre speciale, insa nu cred ca poate cineva sa devina indiferent! Oricat de puternic ai fi tot te afecteaza sa vezi ochisorii aceia sinceri si calzi, dar de o tristete imposibil de descris in cuvinte! Sunt copii, se joaca, rad, glumesc, ca orice alt copil, dar sufletul lor e in permenta strans, de griji si dureri imposibil de gestionat de ei insisi! E greu, tare greu! Si pentru ca simt ca nu e corect sa ne folosim de imaginea lor, de durerea si situatia lor nu tocmai fericita am zis ca cel mai bine e sa nu postez nici fotografiile cu copiii strazii! E mult prea dureros si nu vreau sa transform acest mic gest / eveniment intr-un documentar despre viata si situatia lor! Din pacate, si o spun din tot sufletul, sunt mult prea multi copii ai strazii, copii fara niciun viitor, copii pentru care nu se face nimic, copii care ajung violenti din cauza noastra, a tuturor! Indiferenta si rautatea noastra ii face sa devina reci, din ce in ce mai reci, speriati si traumatizati, astfel incat intra in defensiva si asa raman toata viata! Un zambet nu e suficient, dar mai multe pot face diferenta! Haideti sa fim cu totii mai buni, mai atenti la detalii, la oamenii din jurul nostru! Nu e usor sa schimbam mentalitatea unei societati, insa putin cate putin, schimbarile se vor produce! Doamne ajuta! 




Ma bucur insa ca am reusit ceea ce ne-am propus: sa le luminam fata cu cel mai dulce zambet! 
Multumesc din tot sufletul tuturor celor care au facut posibil acest eveniment care prin participare directa si indirecta ne-au sprijinit astfel incat sa putem oferi, aproximativ 500 cupcakes si muffins!


Va doresc sa fiti fericiti, cu zambetul pe buze tot timpul!  

Categories:
Print Friendly and PDF

20 Responses so far.

  1. Timea says:

    Din nou felicitari pentru gestul minunat!!!! Cupcakes-urile sunt la fel de minunate si cred ca si eu au fost savurate din plin de cei mici :). Pup si o duminica frumoasa!

  2. Felicitari pentru ideea si ceea ce ai facut pentru zambetele copiilor. Va sarut pe toate care ati participat!

  3. Irina says:

    Excelenta initiativa, bravo!

  4. Emily, draga mea, ati urcat pe podium in ochii mei si a tuturor celor care au urmarit "Cupcakes pentru un zambet". Un cupcake daruit din suflet are o mare insemnatate pentru copiii la care altii se uita cu mila, sau chiar cu dispret, din pacate. Noi, cei care am crescut in puf,inconjurati de multa dragoste si incurajari, trebuie sa fim recunoscatori pentru viata frumoasa care ne-a fost daruita si sa oferim macar o firimitura din ceea ce avem celor care nu au asemenea noroc. Felicitari tie, Emily, si tuturor celor care au inteles ca ajutandu-ne aproapele putem fi mult mai fericiti.

  5. Emily says:

    Timea, multumesc din tot sufletul! Au fost extrem de incantati de aspectul lor :) caci nu mai vazusera niciodata un cupcake!

    Sara, multumim mult! Pupicei

    Irina, multumesc frumos! :*

    Rita, scumpa mea, am citit mesajul tau cu ochii in lacrimi! Ma bucur pana in strafundul sufltului sa vad ca nu sunt singura care gandeste asa! Te imbratisez cu mare, mare drag! Pup

    o zi minunata fetelor, plina de zambete si iubire!

  6. Gabriela says:

    Un gest frumos, de care sunt sigura ca multi copii isi vor aminti cu drag. Felicitari tuturor celor care au participat!

  7. Gabriela says:

    Emily, ai un premiu de ridicat: http://gabinaum.blogspot.com/2012/05/one-lovely-blog-award.html, cu mare drag!

  8. dia says:

    wooow, ce biiiine arata!

  9. Anonim says:

    Am spus si o mai spun de cate ori pot si pe unde pot : SUNTETI MINUNATE !!!! Ati facut un lucru extraordinar ptr acesti copilasi ! Va pup si va imbratisez cu drag pe toate !!

  10. Foarte frumos gest, o incantare pentru copilasi! Sunteti frumoase! Arata minunat!! Pupici si o saptamana minunata!

  11. Dana says:

    Ai avut o idee minunata care s-a raspandit! Multumim Emily!

  12. Emily says:

    multumesc mult fetelor! Doamne ajuta!
    Dana, ma bucur ca ati preluat conceptul! Cu cat mai multi cu atat mai bine!

    Va pup fetelor!

  13. Gusulita says:

    va felicit pentru aceasta actiune frumoasa. cred ca nu a fost usor. Fiecare gest caritabil este un castig moral imens pentru societate.

  14. Cristina says:

    Un gest foarte frumos, care a facut fericiti multi copii.

  15. pansy says:

    Emotionante cuvintele tale ! A fost un efort pentru tine,dar care pare ca a meritat din plin !Cred ca sta in puterea noastra sa fim mai putin indiferenti la cei din jurul nostru si mai cred ca astfel de initiative s-ar putea inmulti si nu numai cu ocazia zilei copilului!Poate ar trebui sa publici si pasii care trebuiesc urmati pentru a obtine aprobarea pentru astfel de initiative.te pup cu mult drag,Emilico draga!

  16. Edith says:

    Arata superb cupcakes-urile tale. Cred ca au fost taare bune!
    Iti multumim inca odata ca ne-ai dat ocazia de a bucura fie si pt o clipa cativa copilasi :) >:D<

  17. Frumos si generos gestul vostru! Felicitari!!!

  18. Emily says:

    va multumesc tare mult! cuvintele voastre inseamna extrem de mult pentru mine! Sper sa reusim si alta data ;)

    o zi minunata dragii mei!

  19. Unknown says:

    Foarte frumoasa initiativa ati avut! Copiii cred ca au fost incantati, iar pentru voi, zambetul lor cred ca a insemnat mai mult decat orice multumire. Felicitari!

  20. Emily says:

    multumesc mult scumpa mea! :*

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)