secretele celui mai pufos CHEC
cel mai frumos mic dejun este cel plin de zambete, raze de soare timide, ciocolata si un pahar mare cu lapte sau o cafea! Cand vorbim insa de cea mai pufoasa felie de chec, unsa cu generozitate cu cea mai fina crema de ciocolata deja ne referim la un mic dejun peeeerfeeeect :) Daca ti-l mai aduce si sotul, direct in pat, atunci clar vei avea un weekend fantastic!
O reteta clasica, de prin caietele mamei, desigur! Extrem de usor de retinut si cu care mergi la sigur ;)
7 oua, 7 linguri de ulei, 1 cana de zahar fin, 1 cana de faina, 1 praf de sare, 1 plic praf de copt si extract pur de vanilie + 2 linguri de cacao neagra de cea mai buna calitate!
Se bat ouale spuma, impreuna cu zaharul! Atentie, vorbim despre un aluat pufos, asa ca ouale trebuie sa ajunga o spuma bogata asa cum va explicam aici! Separat se amesteca faina cu sarea si praful de copt! In spuma de oua se adauga uleiul si vanilia si se amesteca (de-acum) cu o spatula (de preferat de silicon)! Incorporam usor, usor si faina, amestecand usor cu spatula pana ce se incorporeaza complet, insa fara a exagera, pentru a pastra cat mai multe bule de aer in aluat si a-l pastra super pufos! Pentru un chec marmorat amestecam intr-un bol mititel cateva linguri de aluat cu cacao neagra! Se coace in cuptorul preincalzit, la 180grade C, pentru aproximativ 45 min! Nu uita de testul cu scobitoarea! Atentie, nu deschide cuptorul in primele 20-25 min!
Va imbratisez cu drag!
Emily
Un weekend ciocolatos iti doresc!!
Weekend minunat! O felie de chec nu refuz niciodata!
Ohhhh , ce frumos !!! Si ce norocoasa esti ca are cine sa te rasfete !! <3
<3 multumesc!
Magda, sunt o norocoasa <3 Te pup fata draga!
Buna Emily! Se pun si galbenusurile in compozitie, sau este un chec doar cu albusuri? Multumesc! :)
buna, am scris ca se pun ouale ;) adica si galbenusul si albusul, fara sa le separi ;)
o zi frumoasa!