ghost meringue - bezele fantoma
si daca tot se apropie Halloween-ul m-am gandit la aceste bezele fantoma foarte dragute :)
din doar 2 albusuri au iesit vreo 20 de fantome, una mai draguta ca cealalta :)
pe langa cele 2 albusuri ne mai trebuie asa: 1lg suc proaspat de lamaie, 1lgt amidon alimentar, 150g zahar fin (nu pudra) incalzit la microunde si putina vanilie
pentru ochisori ne trebuie cateva bombonele :)
se unge vazul cu sucul de lamaie si se bat bine de tot albusurile cu zaharul pana se omogenizeaza perfect devenind stralucitoare si albe ca zapada, adaugam amidonul si continuam sa mixam pana ce se intareste intr-atat cat sa formeze tepi (la ridicarea spatulelor)! trebuie sa fie o compozitie foarte ferma, cu cat mai tare cu atat mai bine, ca sa nu se lase bezelele frumuselele!
intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui sac a poche, formam mici cupole, mai mult inalte decat late, de vreo 3 degete inaltime si doar 2 latime, decoram cu cate 2 ochisori!
se coc 70-80 minute, la foc mic mic mic, cu usa cuptorului inchisa! Vor ramane albe ca la inceput, nu-ti face griji!
printe fantomitele mele am gasit una mica si draguta, indragostita pana peste cap :))
o zi excelenta draga cititorule!
cu drag,
Emily
bine te-am gasit! imi plac tare mult fantomele tale, arata foarte foarte bine! intreg blogul arata minunat! o zi frumoasa si blogger-eala placuta! :*
Amoush, multumesc tare mult pentru urari! o zi frumoasa si tie! :*
Bine ai venit in acesta lume a blogurilor culinare. Tine-o tot asa. Pupici!
Sara, multumesc frumos! te pup si eu si-ti doresc o dupa amiaza minuata! :*
Ce frumoase sunt! :) Felicitari!
Multumesc Cristi! :)
Fantomele tale sunt delicioase . :)
Felicitari si bine ai venit in lumea Blogurilor .
Lia, multumesc! adevarul e ca putine fantome se pot lauda ca-s delicioase :)) nu?
multumesc frumos pentru gandurile bune! te pup
Manca-le-as! Cred ca le-am speriat eu pe ele? ha ha ha ha
Ce dragute-s fantomele tale, tare faine.
Te pup,
Sanda Turner
:)) Sanda, nu cred ca-s asa speriecioase :))
multumesc si te astept cu drag, de fiecare data! :*
super blog, super retete, felicitari!
Lina, multumesc frumos! te pup