summer cupcakes si blogul lunii ♥


Emily's cupcakes a fost ales blogul lunii de catre echipa Adevarul asa ca musai trebuie sa sarbatorim cum se cuvine si cum altfel decat cu cupcakes ciocolatoase cu zmeura si menta, adica rasfatul perfect intr-o asa zi frumoasa de vara pentru toti iubitorii de cupcakes si pentru toti iubitorii de carti 

Multumesc echipei si cititorilor Adevarul, dar si voua, iubitori de cupcakes si rasfat! 

Va invit cu drag sa descoperiti selectia mea de carti
In libraria online AdevarulShop.ro gasiti o multime de carti bune , de la cartile usoare de vacanta :) pana la cartile de specialitate, arta si fotografie, viata sanatoasa si dezvoltare personala pana la renumitele carti de bucate

♥  ♥  
Reteta pentru 24 cupcakes: 
2 cup faina de patiserie, 1/2 cup cacao neagra de foarte buna calitate, 1/2 lingurita sare + 1 lingurita praf de copt, 1 cup lapte caldut spre fierbinte, 4 oua la temperatura camerei, 115 gr unt moale, usor incalzit (nu topit), 1 cup zahar, vanilie 

Preparare:
1. Incazeste cuptorul l80 grade C si pregateste tava cu hartiile de cupcakes!
2. Amesteca intr-un bol incapator faina, cacao, praful de copt si sarea!
3. bate ouale spuma
4. mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adauga vanilia si ouale!
5. adauga in mixul de unt 1/2 din cantitatea de faina, apoi 1/2 din cantitatea de lapte! Adauga si cealalta jumatate de faina si amesteca pana ce obtii un aluat omogen si pufos dupa care adauga si restul de lapte fierbinte, mixand inca ~2 minute ca sa fii sigur ca s-au omogenizat si incorporat toate ingredientele!
6. folosind o lingura de inghetata umple formele de cupcakes, cate 2/3 fiecare, astfel incat sa nu-ti iasa prea mult din forma cand se coc! 
7. coace pentru 20-25 minute sau pana ce trece testul cu scobitoarea! Lasa la racit pe un gratar si abia apoi te poti apuca de decorat!
Pentru crema iti recomand ganache de ciocolata alba sau chiar frisca pentru un gust usor, racoritor +  zmeura si frunzulite proaspete de menta 

Print Friendly and PDF

9 Responses so far.

  1. Anonim says:

    Felicitari si succes in continuare!

    (Carmen-Ana)

  2. Timea says:

    Felicitari Emily! Meriti din plin >:D<

  3. Simona says:

    Felicitari fata frumoasa si harnica!!! Ma servesc si cu un cupcake :)

  4. Felicitari si succes in continuare Emily!! Weekend minunat!!

  5. ama says:

    Felicitari pentru aparitie, iar cupcakes-urile arata minunat!

  6. Bravoooooo,nici nu era alta mai buna decat tine!!FELICITARI draga Emy si sa te mentii pe pozitia 1 mereu!!!

  7. Emily says:

    Va multumesc tare, tare mult! Cuvintele si vizitele voastre inseamna tare mult pentru mine! Mii de imbratisari tuturor!

    Love you!
    Emily

  8. Anonim says:

    buna sant violeta si te felicit ptr reteta si in acelasi timp voiam sa stiu de care zahar folosesti normal sau pudra ptr k cel normal se topeste ft greu in unt

  9. Emily says:

    buna Violeta! De obicei folosesc zahar brun sau zahar fin special pentru prajituri, foarte rar aleg sa folosesc zahar pudra, doar daca situatia o cere :) In acest caz am folosit zahar fin! Sigur gasesti in hypermarketuri! Merge, desigur si cu zahar tos, normal, insa va trebui sa fortezi putin robotul sau mixerul ;)

    Te astept cu drag, de fiecare data!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)