cheese & herbs muffins - muffins cu ierburi, branza si rosii cherry


E vara, e soare, e duminica, e vacanta ... si eu cu gandul la mare, la Grecia insorita, la mult prea frumoasa Insula a Soarelui si la zilele petrecute in sezlong pe malul marii ... Oh ... :) 
Cu gandurile acestea am pornit la drum in crearea unei noi retete proprii, de data aceasta un muffin sarat, cu ierburi aromate, branzica delicioasa si rosioare cherry! pe cat de bine suna pe atat de bune fusera! Musai trebuie repetate! Voi ce ziceti? 


Asa cum v-am spus, este vorba de o reteta proprie, marca Emily's Cupcakes si va invit cu drag sa o incercati! Astept cu mare, mare interes parerea voastra sincera, dar si fotografiile! Poate, cine stie, cea mai sincera parere si cea mai frumoasa fotografie va castiga ceva util in bucatarie! oh, ce frumos ar fi! Hai sa va vad! Va provoc sa incercati reteta mea!


va trebuie: 1 tel, 1 lingura si un bol incapator (da, da, ati citit bine, nu-i nevoie de mixer)

ingrediente pentru 12 buc: 2 oua, 125gr iaurt bio, cremos si delicios, 100gr branza rasa (alege branza care iti place mai mult, de la feta pana la cascaval), 120 ml ulei vegatal, 2 lingurite rase cu praf de copt, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 50gr ierburi aromate tocate marunt (busuioc, cimbru + fulgi de ardei rosu), sare si piper verde dupa gust si in functie de cat de sarata e si branza ;), 140gr faina (1 cup)! In plus avem nevoie de 12 rosii cherry proaspat culese din gradina sau de la raionul cu produse organice! 

preparare: 
1. separat amestecati faina, condimentele, praful de copt si bicarbonatul
2. bateti usor ouale cu un praf de sare, adaugati iaurtul si omogenizati!
3. in mixul de oua adaugati uleiul si branza rasa
4. combinati cele 2 amestecuri (oua + faina) si omogenizati cu ajutorul unei spatule de silicon
5. turnati compozitia (care trebuie sa fie una vascoasa, densa ca o crema de prajituri) cu ajutorul unei linguri de inghetata sau chiar cu lingura
6. coaceti in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 18-20 min, sau pana ce vor capata o culoare frumoasa, aramie! 


Trimit cu aceasta ocazie cele mai calde ganduri si salutari fetelor ce asigura continuitate proiectului online Dulce Romanie - gazduit luna aceasta de Diana - disturbinglydelicious.ro

Va imbratisez cu drag pe toti!
Love you,
Emily

Categories:
Print Friendly and PDF

6 Responses so far.

  1. Superbe, zici ca sunt pictate. Bravo!

  2. Mmmm ce pofta mi-ai facut!!eu am facut asa ceva(asemanator) sub forma de tarta si a fost un deliciu!
    Pup Emy,nu-ti mai spun parerea mea despre bunatatile tale pentru ca o stii deja;o seara linistita in continuare!!

  3. Diana says:

    Emily dragă, îți mulțumesc că te-ai gândit la mine și trebuie să mărturisesc că rețeta aceasta este exact pe gustul meu. Eu am o rețetă asemănătoare cu feta (cuburi, nu rasă) și combinația ierburi aromatice, brânzică și roșioare cherry e perfectă pentru un muffin sărat. Te pup. xoxo

  4. Simona says:

    Vai, cat sunt de frumoase!!!

  5. Emily says:

    Multumesc dragele mele! Va imbratisez cu drag!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)