belgian waffles





Ce rasfat mai potrivit pentru o dimineata asa frumoasa de duminica decat aceste wafe delicioase?

Usor crocante, dar si pufoase cu toping fin de fructe de padure si  zmeura aromata, aceste waffles s-au dovedit a fi de departe rasfatul cel mai potrivit pentru aceasta zi petrecuta alaturi de cei dragi, cu raze de soare si multe, multe zambete!

ingrediente pentru 6-10 wafe (depinde de marime) 
1 + 3/4 cup faina, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare, 2 oua, 1 cup lapte, 1/2 cup iaurt cremos, 90-100g unt topit (usor caldut), 2-3 linguri de zahar + extract pur de vanilie, dupa gustul fiecaruia!

Later edit:
Puteti, daca va place ciocolata si aspectul marmorat sa faceti jumatate din cantitate cu cacao sau fulgi de ciocolata si sa le combinati in forme, asa cum am facut eu la cele din prima imagine, cand am folosit forma rotunda!

Amesteca faina cu sarea si praful de copt! Mixeaza galbenusurile cu o furculita pana se omogenizeaza si adauga apoi laptele, iaurtul si untul! Adauga acest mix peste faina, amestecand usurel cu furculita pana la omogenizare! Bate albusurile spuma si adauga-le usor, in aluat! NU te stresa sa le omogenizezi perfect, tocmai aici e farmecul ;)
Toarna cu lingura amestecul in forma deja incinsa! Wafele sunt gata cand s-au rumenit suficient si deja mirosul e prezent in toata casa ;)  Serveste cu miere si unt sau cu toping din fructe, asa cum am facut si eu!



Sa aveti o duminica plina de zambete! 
Love you,
Emily

Print Friendly and PDF

6 Responses so far.

  1. Dorina says:

    Una porneste catre Timisoara , asa e?

  2. pansy says:

    io am ramas calata pe violete,da'nici waffele astea nu-s de lepadat!

  3. Super! Si noi avem aparat dar pana acum nu am reusit sa facem...deci ar cam fi timpul:D

    pupici

  4. Emily says:

    ups, nu stiu cum, dar nu am vazut comentariile voastre pana acum :(
    Mii de imbratisari!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)