mini placinte cu mere

sau borcanele cu mere si scortisoara sau doar placinte sau ... cum vreti voi sa le spuneti :) cert e ca e plin sezon de mere frumoase, coapte si sanatoase si nu merita sa ratam ocazia unui asa rasfat, mai ales ca se fac in 2 timpi si 3 miscari!



cu mere, scortisoara si migdale maruntite - ce sa mai, rasfat in toata regula :) 

Potrivite pentru o dimineata asa racoroasa de toamna, aceste placinte mi-au inseninat ziua, desi o viroza respiratorie isi cam face de cap pe langa mine :)

Instructiuni & ingrediente:
o foaie de aluat foietaj, 1 + 1/2 cup mere taiate cubulete, 1/2 cup zahar, 1/2 cup migdale (sau nuci) maruntite, 1 lingurita amidon de porumb, 1 galbenus si 2 linguri de lapte
+ o tava de muffins si unt pentru uns formele ;)
Se amesteca merele cu zaharul si se baga 2 minute la microunde (cea mai mare treapta)! Se amesteca usor cu o lingura, se adauga migdalele, amidonul si scortisoara si se mai baga 1 minut la microunde!
Se taie aluatul in cercuri (suficient de mari cat sa imbrace interiorul formei de muffin), se ung formele cu unt si se aseaza cu grija fiecare cerc de aluat in forma de muffin (astfel incat sa fie uniform si fara bule de aer)! Se umple fiecare forma cu mixul de mere si se sigileaza cu un alt cerc de aluat (de data aceasta mai mic - fix cat forma de muffin)! Cresteaza putin capacele ca sa poata iesi aburul!
Bate si galbenusul cu lapte si unge fiecare placintica in parte pentru a le asigura stralucirea! Daca le vrei de post atunci unge-le doar cu putina apa si presara putin zahar ;)
Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 grade C pentru ~ 20 - 25 min, pana ce se rumenesc si se dezlipesc usor de pe margini! Nu le scoate imediat din forma, lasa-le 2 minute sa se aseze si apoi cu ajutorul unui cutit treci usor peste margini sa verifici daca nu-s lipite cumva si gata :)


Sunt foarte usor de facut si super mega delicioase! Aceste placinte sunt perfecte pentru pachetelul celor mici la scoala, dar si pentru rasfatul celor mari, la birou ;) 

Va imbratisez cu drag!

Print Friendly and PDF

12 Responses so far.

  1. Anonim says:

    Si eu as papa tot in 2 timpi si 3 miscari :))
    Insanatosire grabnica, te pup draga mea! <3

  2. coco says:

    potrivite si pentru o dimineata mai calduta ca azi :)

  3. Cristina says:

    Yammy, un desert perfect pentru toamna...

  4. Unknown says:

    Ce frumos arata, sunt grozav de frumoase si de bune! Fur o placintitca, si dau pupici la schimb!

  5. Adnia says:

    astazi ma gandeam la niste placinte parfumate cu mere...si iata ca a venit zana cea buna cu ele!

  6. Gabriela says:

    Finute si bune, ca de obicei aici la tine!

  7. Haplea says:

    Delicioase aceste mini placintele!

  8. Gusulita says:

    deja imi lasa gura apa, la combinatia de mere si migdale. SUnt si foarte dragalase.

  9. Unknown says:

    Ce pofta mi-ai facut, arata exceptional si ma gandeam ca am niste foietaj acasa, imi mai trebuie doar cateva mere, doar ca voiam sa fac si strudel. poate merge cate un pic din fiecare si incerc doua retete, ca doar nu-i tragedie decat pentru cantarirea de dimineata! Foarte frumoase pozele tale ca intotdeauna, doar ca noua ne este asa dor de tea-party! Cand reincepem seria de petreceri lunare? Vreo sansa, mai ales ca vine acusica vremea rea si timpul de taifas la ceai ;)

  10. mini placinte --> maxi Like!

  11. Anonim says:

    Ce frumusele sunt si ce combinatie perfecta !!! Deja imi imaginez cu cata pofta le-as savura langa cana cu lapte !! ;)
    PS.Si mie mi-e dor de tea-party !! :(

  12. Aratoase placintele! :)

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)