back to basic - vanilla cupcakes

"Orice dragoste care nu are la baza prietenia este ca un castel construit pe nisip!" 
Ella Wheeler Wilcox 






"Pe cararea-n bolti de frunze
Apucand spre sat in vale,
Ne-om da sarutari pe cale,
Dulci ca florile ascunse!"
M. Eminescu

e atat de usor sa fii fericit, dar multi dintre noi uitam sau trecem in viteza pe langa fericire! E usor si sa fii indiferent, ignorant sau chiar rautacios, dar de ce sa nu fii fericit? Depinde doar de tine! Alege sa fii fericit! Alege sa te bucuri de fiecare raza de soare, de fiecare zambet, de fiecare salut, de fiecare sarut, de fiecare prajitura, de fiecare frunza ... Alege sa fii fericit! 

Imi place toamna si am descoperit-o in toata splendoarea ei de curand, fiind (inca) un fan declarat al primaverii :) Iata ca daca deschizi ochii gasesti frumusete oriunde ... la fel si cu fericirea! Incearca si tu! 

Cupcake-urile inseamna pentru mine reprezentarea fericirii intr-o cescuta, intr-un tort special, un tort doar al meu, un tort cu crema fina, delicioasa si pufoasa! Desigur, e foarte importat sa fie si foarte bine facut, doar nu degeaba ne rasfatam! 






Si pentru ca multe fete m-au intrebat care este reteta de baza pentru cupcakes sau care ar fi reteta cea mai usoara, cu care chiar nu ai cum sa dai gres si pe care o poti dezvolta asa cum iti doresti! V-am aratat aici care sunt diferentele intre cupcakes / muffins / brioche astfel incat sa nu le mai confunde nimeni ;) si iata ca a veni timpul si pentru reteta de baza! Da stiu, multa lume le spune in continuare briose, dar nu-mi pierd speranta :)

Iata si reteta de baza pentru 24 cupcakes (daca vrei doar 12 imparte cantitatile la 2)
2 + 1/2 cup faina de patiserie
1/2 lingurita sare + 1 lingurita praf de copt
1 cup lapte caldut spre fierbinte
4 oua la temperatura camerei
115 gr unt moale, usor incalzit (nu topit)
1 cup zahar
vanilie pastai sau extract pur

1. Incazeste cuptorul l80 grade C si pregateste tava cu hartiile de cupcakes!
2. Amesteca intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea!
3. bate ouale spuma
4. mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adauga vanilia si ouale!
5. adauga in mixul de unt 1/2 din cantitatea de faina, apoi 1/2 din cantitatea de lapte! Adauga si cealalta jumatate de faina si amesteca pana ce obtii un aluat omogen si pufos dupa care adauga si restul de lapte fierbinte, mixand inca ~2 minute ca sa fii sigur ca s-au omogenizat si incorporat toate ingredientele!
6. folosind o lingura de inghetata umple formele de cupcakes, cate 2/3 fiecare, astfel incat sa nu-ti iasa prea mult din forma cand se coc!
7. coace pentru 20-25 minute sau pana ce trece testul cu scobitoarea! Lasa la racit pe un gratar si abia apoi te poti apuca de decorat!
Simplu, delicios si pufos! Corect?

Ei, acum sa va vad :) Se incumeta cineva sa incerce reteta? Voi adauga fotografiile voastre chiar aici! (fotografiati cupcake-urile obtinute si trimiteti o fotografie la contact [@] emilyscucpakes.ro)

cupcakes incercate de Raluca
www.cupcake.mug.ro 














Va astept cu mare, mare drag si va dresc sa avet o zi maimult decat minunata!
Love you!

Categories:
Print Friendly and PDF

24 Responses so far.

  1. coco says:

    ce draguteee..parca le-as pastra :)

  2. Unknown says:

    Frumoase si delicate!

  3. Emily says:

    va imbratisez cu drag! :*

  4. Mmm, ce frumuseti delicioase!!!Pup!

  5. Anonim says:

    pai si ouale?ele cand se pun?ai zis doar ca se bat spuma...se bat bat spuma separat sau impreuna galbenusele cu albusele?
    aluatul trebuie sa curga cand il punem in forma?
    se insiropeaza blatuletul inainte de ornare?

    vai ce greu se fac minunatiile astea :(

  6. Emily says:

    draga anonim (mi-ar fi placut sa-ti spun pe nume)
    ouale se pun in mixul de unt! Daca respecti ingredientele si cantitatile aluatul va fi perfect ;) Si nu, nu se insiropeaza!

    E greu, e adevarat si nu intotdeauna iti iese de la prima incercare, insa perseverenta te va ajuta sa obtii cupcakes perfecte, nu tentative ;)

  7. Diana B. says:

    Pui un plic intreg de praf de copt?

  8. Emily says:

    Diana, mersi de atentionare, uitasem sa adaug cantitatea la ingrediente :)
    Folosesc o lingurita ( nici rasa, dar nici cu varf)
    Te imbratisez cu drag!

  9. Diana B. says:

    Reteta mea(am una de carte tot abuzez cand mi-e pofta de briose) are un plic intreg de praf de copt la 250gr de faina si de fiecare data ma gandesc ca as putea incerca sa pun mai putin dar nu am curaj. :) De-aia te intrebam. Pup ":*

    p.s. eu le zic briose pentru ca-s zero barat la decorat si aproape intotdeauna le mancam simple.Cand o sa fiu eu mare, poate ma invat sa le si transform in cupcakes. :))

  10. Emily says:

    merita sa incerci si cu mai putin ;)

  11. Ramona says:

    Buna cup inseamna cana ??

  12. Emily says:

    draga Ramona, 1 cup inseamna 1 cana de 240 ml!
    Ai aici si cateva conversii in grame! http://www.emilyscupcakes.ro/p/tips-trics.html

    te astept cu vesti ;)

  13. Ramona says:

    multumesc frumos <3

  14. Roxie says:

    Si glazura cum se face?

  15. Emily says:

    draga Roxie, poti incerca crema de vanilie de mai jos :*
    http://www.emilyscupcakes.ro/2012/03/spring-cupcakes-cu-crema-de-vanilie.html

  16. Anonim says:

    cat e un cup de laptic?

  17. Anonim says:

    Funny story:) Am facut ieri aceste cupcakes vanilate delicioase si am injumatatit cantitatile, sa-mi iasa doar 12. Insa... am uitat sa reduc lapticul:D si au iesit delicioase si pufoase, oricum...
    Acum am sa le fac din nou:) ca la carte de data asta:)

    Mersi Emily, Miss Cupcake Queen!

    Laura!

  18. Emily says:

    1 cup = 1 cana de 240 ml


    Laura, ma bucur tare mult ca le-ai incercat si ti-au placut! Sa stii ca uneori si eu pun putin mai mult laptic ;) Foarte haioasa experienta ta :) Se vede insa ca ai talent! Te pup si te astept cu mare drag de fiecare data!

  19. Nicoleta says:

    Cu scuzele de rigoare daca scrie si chiar nu am vazut; ce tip de frosting au aceste cupcakes, te rog?

    Multumesc,
    Nicoleta

  20. deea says:

    buna. pot pune apa in loc de lapte?

  21. Emily says:

    Nicoleta, fiecare are un alt tip de frosting! De la ganache de ciocolata alba pana la buttercream ;) Aici este reteta de baza pentru cupcakes ;)


    Deea, sigur ca da! Vor fi doar o idee mai dense ;)

    Seara frumoasa!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)