strawberry and cream cupcakes (cupcakes in 2 culori)

  ador capsunele, parfumul, gustul, forma, culoarea ... totul :) Sunt fructe minune si merg tare bine cu ciocolata sau cu frisca! Mai tineti minte acesti muffins cu capsune? Delicioooosi!


ingrediente pentru 12 cupcakes:
1 + 1/3 cup faina, 1 cup zahar, 1 lingurita praf de copt, nelipsitul praf de sare, 1/2 cup unt topit, caldut, 2 oua mari, 5 linguri sirop de capsune incalzit

Amesteca toate ingredientele solide (exceptie zaharul) intr-un bol si se lasa de-o parte!  Separat se bat foarte bine ouale (intregi galbenus + albus) impreuna cu zaharul pana ce devin cremoase, moment in care adaugi untul caldut (nu fierbinte) si siropul de capsune mixand cu viteza medie pentru 3-4 minute! Se adauga apoi amestecul de ingrediente uscate, putin cate putin, mixand pana la omogenizarea completa! Se toarna in forme si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce trec testul cu scobitoarea! 

Pentru frosting am ales frisca pufoasa ca un nor de primavara si frisca amestecata cu piure de capsune (capsune proaspete, bagate la blender, scurse apoi, foarte bine, de suc)! Deliciosenie pura! Parfumate, pufoase, cremoase, delicioase ... asa cum trebuie sa fie niste cupcakes adevarate! ;)


pentru efectul de spirala bicolora avem nevoie de 3 saculeti, exact ca in imaginea de mai jos:


Print Friendly and PDF

6 Responses so far.

  1. Asa desert ar merge perfect intr-o zi ploioasa ca astazi langa un cappucino! Pup!

  2. Timea says:

    Minunat arata!

  3. Emily says:

    Multumesc mult fetelor! mii de imbratisari!

  4. Unknown says:

    Cat sunt de frumoase!! Superbe ;)

  5. Emily says:

    Multumesc draga mea :*

  6. Laura says:

    Frumoase si delicioase :)

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)