Hrisca fiarta in lapte - gluten free

HRISCA - un aliment minune, fara gluten, bogata in fibre, magneziu si fier! Daca te gandesti ca 100g hrisca iti ofera 57% din doza zilnica recomandata de magneziu atunci parca nu mai ai nici un motiv sa nu o introduci in alimentatie, nu? E tare buna, usor parfumata, crocanta si cu aroma de nuca de toamna! Cel mai simplu mod de pregatire este sa o lasi in apa sau lapte, de seara, pentru dimineata si o mananci asa, cruda (RAW) impreuna cu fructe (banane de exemplu) sau miere!


E foarte buna si fiarta, in retete dulci, dar si sarate! Astazi iti prezint hrisca fiarta, varianta de desert :)
Pentru fierbere vom merge pe formula 1 / 2 (1 masura hrisca / 2 masuri lichid)! Este foarte important sa speli bine hrisca inainte, in 2-3 ape si sa o fierbi la foc mic, cu capac, fara sa amesteci prea mult! Se fierbe pentru aproximativ 20 min, pana ce absoarbe aproape tot lichidul! Mie numi palce sa fie fiarta prea mult, insa fiecare alege cat de mult sa o proceseze termic! Adauga zahar brun sau miere dupa gust si gata, te poti bucura de un mic dejun delicios, sanatos si satios (de la fibre)!

Asa-i ca-i simplu de tot? pe cat de simplu e pe atat de delicioasa!





Categories: , ,
Print Friendly and PDF

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)