mini placinte cu mere in aluat de biscuite

Mini placinte cu mere si aluat delicios, de biscuite, adica cele mai bune placinte ever, o combinatie de arome si texturi ce te trimit cu gandul la zilele calde de primavara, la mirosul de iarba verde proaspat tunsa, la norii pufosi, la salcamii infloriti si la prima dimineata de vacanta! Da, sunt atat de bune incat orice as spune nu-i suficient! Bune rau! Cea mai buna placinta cu mere! Da, fara scortisoara sau alte mirodenii! 

pentru aluatul de tarte avem nevoie de: 
  • 280g faina, 
  • 1 praf de sare
  • 1 lgt praf de copt 
  • 230 unt nesarat scos de doar 10 min din frigider
  • 1 ou mare, 1lgt suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri de apa rece, de la frigider


Amestecam toate ingredientele pentru aluat intr-un bol incapator, framantand pana obtinem o masa de aluat omogen, foarte usor lipicios! formam din aluat 2 mingi pe care le infasuram in folie alimentara si lasam la rece pentru 30-40 minute, timp in care ne ocupam de compozitie!

Pentru compozitia delicioasa, aromata si perfecta avem nevoie de:
- 450g cubulete de mar proaspat (si rosu si verde)
- 1+1/2 lingura amidon de porumb
- 6-10 linguri de zahar (eu am pus doar 5 linguri, insa, in functie de preferintele fiecaruia si de cat de acre sunt merele mai poti adauga)
- 1 lingurita suc de lamaie (atat pentru a ajuta la coagulare cat si pentru a pastra culoarea naturala, frumoasa, a merelor)

Se amesteca merele cu zaharul, amidonul si sucul de lamaie si se baga 1-2 minut la microunde la temperatura maxima! Se amesteca bine si gata ;) se umplu tartele si se decoreaza dupa preferinte! Eu le-am copt in tava de cupcakes si capacul a fost integral din aluat! 
Se coc 20-25 minute, depinde de marimea formelor! Vor iesi ~ 10 bucati, depinde de marimea aleasa! 
Serviti caldute, pudrate cu zahar si cateva frunse de menta proaspata! 

Cu o aroma inconfundabila si cu un gust profund de copilarie si vis de copil, aceste tarte merita toata dragostea iar eu nu pot decat sa ma declar fanul lor numarul 1! 




Categories: , , ,
Print Friendly and PDF

3 Responses so far.

  1. Timea says:

    Ce mult imi plac!

  2. Anca says:


    Le-am facut si sunt perfecte, minunate, delicioase! Multumesc!

  3. Emily says:

    Timea <3

    Anca, ma bucur tare mult ca le-ai incercat si mai ales ca ti-au placut! Si noi le adoram <3
    te pup

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)