orez cu lapte si sos de cirese (back to basic)

Cele mai bune dulciuri (si gustoase si sanatoase) sunt cele simple, cum facea bunica  
Pentru azi (si pentru oricand ai chef de ceva dulce, gustos, dar usor de facut), orez cu lapte si sos de cirese negre super mega delicioase! Asa-i ca deserturile simple sunt parca cele mai gustoase? 


reteta e simpla, mostenita de la bunica si am ales sa o impartasesc cu voi, iubitorii de cupcakes si dulci rasfaturi!


reteta orez cu lapte:
1 cup orez alb, nefiert / 2 cups apa, 4 cups lapte, 1 praf de sare, 1 baton de vanilie, 4 linguri de zahar tos si 2 linguri faina de orez
Se spala foarte bine orezul si se pune la fiert, pe foc mediu si musai in oala cu fund gros, impreuna cu cele 2 cani de apa! Ai grija sa amesteci din cand in cand si nu, nu pune capac ;) 
Cand apa a scazut aproape de tot adauga laptele si sporeste atentia caci de-acum poate da pe afara! Fierbe la foc mediu spre mic, impreuna cu batonul de vanilie, pana ce orezul este gata fiert! Daca e nevoie mai adauga putin lapte (diferenta o face si bobul de orez: mic, mare, gras, slab :) hai ca stii tu!) Cand orezul e aproape fiert, amesteca faina de orez cu zaharul si 3-4 linguri de lapte si toarna compozitia in oala cu orez! Lasa sa mai fiarba aprox 7-8 min, pana ce se ingroasa putin si devine cremos! Lasa-l la racit si apoi toarna frumos orezul cu lapte in pahare sau boluri nerabdatoare de rasfat, imaprte frateste sosul de cirese intre ele si gata :) Rasfata-te cu cel mai bun orez cu lapte ever! 

reteta sos de cirese: 2 cups cirese curatate de codite si samburi, 2-3 linguri de zahar (se tin pe foc, intr-o oala cu fund gros, pana ce se topeste zaharul si se inmoaie usor ciresele, fara a le fierbe excesiv / aroma va fi mult mai profunda si ele vor ramane usor crocante) 

* 1 cup = 1 cana 240ml
* ies ~ 4-5 portii 



alte retete cu orez:
Rose Phirni - desert indian cu trandafiri

alte retete cu cirese:
mini prajituri cu cirese
foret noire
no bake cheesecake


Categories: ,
Print Friendly and PDF

6 Responses so far.

  1. Unknown says:

    Ce bine arata! Un desert simplu dar tare aromat. Pupici!

  2. Timea says:

    Ce mult imi place si mie orezul cu fructe!

  3. Emily says:

    mii de imbratisari fete dragi! :*

  4. Anonim says:

    Ohhhh , ce minunatie !!!
    Mi-a fost dor sa te vizitez !!! <3

  5. Cardinal says:

    Mmmm...trebuie sa fie tare bun!

  6. Intradevar orezul cu lapte este un desert pe care il poti imbunatati cu diferite ingrediente. Eu pentru copii il combinam cu diferite gemuri sau dulceturi. Ideea cu acest sos mi se pare interesanta mai ales ca fructele raman cumva mai aproape de natural.

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)