cupcakes cu portocale si fructe din fondant

de ceva timp am inceput sa lucrez cu pasta de zahar si  fondant pentru diferite forme, de la flori pana la fructe, nu foarte complicat insa ;) Astazi vreau sa va arat cum fac eu mini portocale din fondant, potocale cu care decorez cele mai bune cupcakes cu portocala ever



pentru cupcakes folosim reteta de baza (gasesti reteta aici) doar ca inlocuim 1/2 din cantitatea de lapte cu suc proaspat de portocala ;) La sfarsit, inainte de decorare, le mai pensulam cu putin suc de portocale, proaspat stors pentru un plus de aroma si prospetime! Frostingul, cel mai simplu cu putinta, frisca cu putina coasa de portocala! 

Pentur micutele portocale din fondant formam bilute din pasta colorata (recomand colorant pudra sau gel) si le intepam usor cu o scobitoare pentru aspectul "coaja de portocala" In capat facem o gaurica putin mai mare in care impingem o frunza verde, taiata cu decupatorul sau modelam usor un triunghi in forma de varf de sageata si facem cateva striatii cu varful scobitorii ;) Iese foarte frumoasa in ambele cazuri! 

Asa-i ca nu e greu deloc? La fel facem si lamaile, doar ca alungim putin forma rotunda ;) 

love & cupcakes


Print Friendly and PDF

2 Responses so far.

  1. Haplea says:

    Delicioase!!!Yumyy!

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)