bavarian pretzel - covigi pufosi facuti in casa

in octombrie se sarbatoreste Oktoberfest, sarbatoarea cea mai populara si poate chiar cea mai lunga din Germania! Tine 16 zile si se sarbatoreste inca din 1810! In Munich, centrul Oktoberfest-ului:) erau covrigi peste tot, cam ca si la noi, doar ca ai lor parca erau mai buni :) In toate restaurantele te intampinau cu covrigi calzi pe masa, ba chiar ti-i aduceau langa supa, in loc de paine :) Buni rau! Asa ca m-am decis sa rasfoiesc caietul bunicii, sa ma lucrez putin pe ici pe colo si iata ca am obtinut cei mai buni covrigi ever! Crocanti la exterior, pufosi la interior si buuuuni cum rar ai ocazia sa mananci un covrig! Hai gata cu lauda, sa trecem la reteta :)


Pt apr 12 buc: 
400gr faina, 240 ml apa calduta, 20 gr drojdie proaspata frecata cu 2 linguri de zahar, 1 lingura sare, 50 gr unt topit sau ulei vegetal



1. Se framanta aluatul la masina de paine sau manual si se lasa la dospit 50 min!2. Se scoate pe planseta infainata, se framanta putin si se taie in 10 parti aproximativ egale! 
3. Se formeaza covrigii si se mai lasa 20 min la dospit!
4. Separat fierbi 500 ml apa cu putina sare si 1.5 lingurita bicarbonat sodiu
Cand clocoteste pui cate 1 covrig la fiert pt aprox 30 sec, il scoti usor cu paleta si-l pui in tava de copt tapetata cu foaie de silicon sau hartie cerata! Ungi cu putin ou, nu peste tot ;) si stropesti cu seminte si sare grunjoasa!
Se coc in cuptorul preincalzit, pentru 20 min la 220 grade C! 



Happy Oktoberfest

Print Friendly and PDF

14 Responses so far.

  1. Sunt super buni si frumosi bineinteles. Pup si seara buna draga Emily!

  2. radu says:

    Arata foarte bine, sunt sigur ca sunt gustosi!

  3. Acum ca s-a lasat frigul covrigii astia minunati reprezinta un motiv temeinic sa pornim cuptooarele.

  4. Mama cat de bine arata! Sunt buni,asa-i?

  5. aaaa,ce "bucalati"sunt!!si cu bere...mmm!!pup Emy!!

  6. Timea says:

    Imi plac la nebunie! Si ai tai arata minunat!

  7. Emily says:

    mii de imbratisari :*

  8. Anonim says:

    O reteta pe care trebuie s-o incerc si eu . Ce-mi plac cum arata asa scaldati in razele soarelui !!!

  9. Emily says:

    Magda, la noi se cere bis :))

  10. Ce bine arata!!! Ii trec neaparat pe lista;)Pupici si multam pt. reteta!

  11. Emily says:

    <3 sa-mi spui cum ti se par! noi ii facem destu lde des :)

  12. Neaparat trebuie sa incerc si eu! O idee super numai buni de pus la pachet pt scoala si servici! :)

  13. Emily says:

    asa e! sunt perfecti pt pachetel ;)

  14. vero says:

    arata foarte bine,mi-ai facut pofta
    saptamana viitoare trebuie sa ma pun sa-i fac
    te pup si iti doresc numai bine

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)