coffee cupcakes si o zi minunata
e luni, dar avem cupcakes, asa ca sigur va fi un inceput bun :) Cupcakes cu cafea, ca sa ne mearga bine toata saptamana, nu-i asa?
Cupcakes cu cafea - perfecte pentru o dimineata senina petrecuta pe terasa, cu un cappuccino cremos si fierbinte langa!
ingrediente pentru 12 cupcakes
1 + 1/4 cup faina de patiserie, 1/4 lingurita sare + 1 lingurita praf de copt, 1/2 cup cafea calda spre fierbinte, 2 oua la temperatura camerei, 60 gr unt moale, usor incalzit (nu topit), 1/2 cup zahar
vanilie pastai sau extract pur
1. Incazeste cuptorul l80 grade C si pregateste tava cu hartiile de cupcakes!
2. Amesteca intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea!
3. bate ouale spuma
4. mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adauga vanilia si ouale!
5. adauga in mixul de unt 1/2 din cantitatea de faina, apoi 1/2 din cantitatea de cafea! Adauga si cealalta jumatate de faina si amesteca pana ce obtii un aluat omogen si pufos dupa care adauga si restul de cafea fierbinte, mixand inca ~2 minute ca sa fii sigur ca s-au omogenizat si incorporat toate ingredientele!
6. folosind o lingura de inghetata umple formele de cupcakes, cate 2/3 fiecare, astfel incat sa nu-ti iasa prea mult din forma cand se coc!
7. coace in cuptorul preincalzit la 185 grade C pentru 20-25 minute sau pana ce trece testul cu scobitoarea! Lasa la racit pe un gratar si abia apoi te poti apuca de decorat! Simplu, delicios si pufos! Corect?
chocolate frosting:250g crema de branza fina, nesarata, care se amesteca cu 200g ciocolata topita la bain marie si amestecate bine bine! Veti obtine o crema super fina si mai mult decat delicioasa!
Ce frumoase sunt !!!! <3
Tu te-ai cam pus pe treaba !!! ;)
O saptamana frumoasa sa ai !!
Multumesc pentru delicioasa tratatie si o saptamana usoara-ti doresc!!pup Emy!!
Ce delicioasa iar combinatia este super super. Pup fata frumoasa!
<3 va multumesc fetelor!
Mmm, chiar daca e cam tarziu tot as savura una:) Minunat arata!Pup!
:) sa sti ica si eu ma gandeam tot la ele <3
Pup
Hmm, ce-as mai savura una!
Minunate Emily !! Ca de obicei !!
Nu ai spus nimic despre temperatura cuptorului dupa ce bagam briosele! o las tot atat de mare? multumesc frumos
185 grade C ;)
am vazut, mersi frumos, toata ziua m-am invartit pe langa reteta asta, cred ca nu am vazut de nas! scuze! abia astept sa vad cum imi vor iesi! <3
Mor dupa ciocolotoasele astea...
As avea o intrebare, sunt noua in ceea ce priveste gatitul si nu inteleg exact ce fel de unitate de masura este acel "cup". Reprezinta o ceasca sau o cana? Multumesc si sper ca nu am pus o intrebare stupida. Prajiturile sunt superbe, abia astept sa incerc si eu cateva retete
♥ multumesc fetelor!
@Dianna, un cup = o cana de 240 ml ;)
Spor in tot ceea ce faci!
Buna Emily.Tot ceea ce faci este minunat si usor,iti multumim ca impartasesti cu noi.
O intrebare: ce frisca folosesti pentru ganacje?
Multumesc frumos! te astept cu drag de fiecare data!
Pentur ganache folosesc smantana pentru frisca, insa neindulcita!
O zi frumoasa!