Sparkling cupcakes

m-am tot gandit cu ce reteta sa incep, care sa fie prima postata si tare greu mi-a fost!

nu cred ca am apucat sa specific pana acum ca nu-s deloc o maestra in ale prajituritului, dar imi place ... si drept sa spun ... am si descoperit ca-mi place doar de cateva saptamani :)) ... insa  fac si eu ce pot, mai invat, mai gresesc ... si cel mai important: ma distrez gatind :) si-mi aduc aminte cu drag de copilarie cand coceam painici si prajituri facute din pasta modelatoare :)) 
astazi va propun niste cupcakes magnifice, stropite cu zeci de bombonele colorate :)
 
 












pentru 9 cupcakes avem nevoie de 3 oua, 140g unt moale (nesarat), 140g zahar fin, 170g faina, 1 plic praf de copt si un praf de sare + 2 lg lapte  si vanilie

se bate bine untul, impreuna cu zaharul pana se omogenizeaza perfect, dupa care incorporam ouale, pe rand, unul cate unul, obtinand astfel o crema omogena, deschisa la culoare! in acest moment incorporam restul ingredientelor amestecand cu o spatula teflonata sau cu o lingura de lemn, usor si circular, ca sa avem un aluat pufos! 

turnam in forme de cupcakes si coacem (in cuptorul preincalzit) la temperatura medie pentru aproximativ 35 minute! trebuie sa devina aurii si sa treaca testul scobitorii! 

 




















pentru frosting & decor avem nevoie de bombonele colorate si de bezea: 2 albusuri (la temperatura camerei), 1ltg suc proaspat de lamaie, 1 praf de sare, 150g zahar fin

se unge vasul in care urmeaza sa batem albusurile cu sucul de lamaie, se incalzeste la microunde zaharul, pana sa te friga la degetele, dar fara sa-si schimbe culoarea si se bat albusurile cu praful de sare pana sa se inchege putin dupa care incorporam tot zaharul fierbinte de-odata si continuam cu mixarea pana ce obtinem un amestec omogen, alb ca zapada si sclipitor ca soarele :) 

cu aceasta bezea urmeaza sa decoram cupcakes-urile noastre, insa doar dupa ce s-au racit (~90 minute) pentru a nu actiona asupra fermitatii albusurilor! ne folosim de un sac a poche si decoram sub forma de cupola peste care vom imprastia bombonelele frumoase si colorate! 

dupa ce terminam decoratul le bagam pe toate la cuptor, la foc mic mic mic, pentru inca 30-40 minute! 















sunt mai mult decat delicioase si extrem de frumoase! 

cu drag,
Emily

Categories:
Print Friendly and PDF

8 Responses so far.

  1. Antonina says:

    Minunat arata Emily!!! poti participa cu brio la provocarea lunii octombrie cu minunatiile astea... http://www.myfancycake.com/2011/10/provocarea-lunii-octombrie-dulce.html.. !!!! felicitari pentru casuta!! e dulcica rau!!

  2. Emily says:

    Antonina multumesc tare mult! Abia am vazut despre ce e vorba in aceasta minunata provocare! mi-ar face placere sa particip si o sa va urmaresc indeaproape ;)

    te imbratisez cu drag :*

  3. Anonim says:

    sunt superbe si numai bune ptr provocare ;) ... maine vedem parada acestor minunatii !!!!

  4. Emily says:

    Catkitchen, multumesc frumos! am asteptat cu mare drag parada, mai ales ca am aflat un pic mai tarziu de aceasta minunata provocare/actiune! un proiect foarte frumos la care mi-ar face o mare placere sa pot participa! te imbratisez cu drag :*

  5. Sunt tare dragute cupcakes-urile tale. Adevarate fairy cakes :) O seara frumoasa, Emily.

  6. Emily says:

    multumesc draga mea, o seara frumoasa si tie, noapte buna si vise frumoase, cu zane si feti frumosi :*

  7. Ileana says:

    Zaharul fin este zahar pudra?

    Multumesc

  8. Emily says:

    Ileana, zaharul fin e intre zaharul pudra si cel tos (obisnuit)! Se gaseste in comert insa foarte usor il poti obtine si la robot, mixezi putin si gata! :*

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)