Dulce de leche - gata in 10 minute

Dulce de leche? Da!
Gata in 10 minute? Da
Usor de facut? Da
Delicios? Daaaaaaaaaa :))

imi place tare mult dulce de leche si m-am bucurat cand am gasit reteta de preparare la microunde! extrem de usor de facut si mai mult decat delicios, dulce de leche se va regasi de-acum, tot timpul in frigiderul meu :))


ce ne trebuie:
1 cutie de lapte condensat (nu acela pt cafea, dar cu siguranta stiti) ~400g
1 bol destul de incapator, eu zic sa folosesti cel mai mare bol care-ti incape in cuptorul cu microunde
1 tel pt amestecat

iata cum se face:
1. desfacem cutia si rasturnam continutul in bolul de mai sus
2. punem la putere maxima, pentru 2 minute
3. scoatem bolul si amestecam continutul pentru omogenizare
4. punem la putere medie, pentru alte 2 minute si apoi repetam pasul 3 :) si iar 4 si iar 3 :) si gata!

daca-ti place mai cremos si mai vascos poti repeta inca o data operatiunile 3 si 4!



se depoziteaza in borcane inchise ermetic si poate fi pastrat la frigider pentru aproximativ 3 saptamani! asta daca nu se termina pana atunci :)

a iesit extra delicios si nu mi-a luat decat 10 minute!

o zi frumoasa si dulce tuturor!
cu drag,
Emily

Print Friendly and PDF

33 Responses so far.

  1. Mihaela says:

    Interesant si rapid, bine de stiut! multumiri pentru reteta :)

  2. Petronela says:

    Ideea e foarte interesanta mai ales ca-i foarte rapida...eu n-am facut niciodata tocmai din cauza asta ,timpul lung.
    Pupici si o sera placuta!!!

  3. ime says:

    Chiar functioneaza metoda asta? Ma uitam cu jind la reteta ta cu dovleac si dulce de leche si ma gandeam de unde iau eu dulce de leche. Cu prima ocazie o incerc:)

  4. Emily says:

    Mihaela, multumesc si eu pentru vizita! :*

    Petronela, nici eu nu am facut pana acum din acelasi motiv :)) te pup cu drag!

    Ime, functioneaza perfect! mai rapid nici ca se poate si e la fel de delicios ca cel tinut 4-5 ore in cuptor! astept impresii dupa ce testezi ;) te imbratisez cu drag!

    pupici si seara frumoasa tuturor!

  5. Foarte interesant... De incercat. Merci de idee, scumpa!
    Pupici!

  6. Emily says:

    Ana, pur si simplu nu-mi venea a crede ca dintr-o joaca poti obtine acelasi dulce de leche obtinut prin metoda clasica de fierbere a conservelor! te pup draga mea ♥

  7. Andie says:

    Draga Emily, desi nu inghit deloc ideea de mancare la microunde, la faza cu dulce de leche m-ai convins definitiv. Cea mai rapida metoda pe care o gasisem eu era pe foc direct, dar tot dura 40 minute, timp in care mai trebuia sa si mesteci. Fiindca am o cutie de lapte condensat in camara, sa stii ca astazi testez treaba. Eu, blogosfera si gospodinele grabite iti multumesc din suflet pentru acest post! :)

  8. Emily says:

    Andie bine faci ca nu folosesti microundele in exces! :*
    Ma bucur ca sunt in asentimentul multora cu timpul necesar pregatirii :)) Abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit! eu sunt mai mult decat incantata de reteta! o zi minunata, plina de soare ;)

  9. Mimmi says:

    Intr-adevar e o idee buna si foarte rapida ! Te pup!!

  10. Emily says:

    nici nu-ti dai seama cand s-a terminat :)
    te pup si eu Mimmi!

  11. Emily says:

    Elena, ma bucur ca-ti place! te pup

  12. Antonina says:

    Cu siguranta voi incerca!! mai am o cutie cu lapte condensat, dar pana acum faceam lechele in cuptor.. Multam de idee!! pupici

  13. Emily says:

    Antonina draga mea, e extrem de usor de facut si ii poti alege consistenta dorita reducand timpul petrecut in cuptor sau poti ajunge sa faci direct caramele :)
    te pup

  14. Anonim says:

    Ce gust poate sa aiba chestia asta, fara zahar, sau alt indulcitor?

  15. Emily says:

    draga Anonim laptele condensat este deja indulcit iar guastul este unul aproape identic cu cel al caramelelor cu lapte! ;)

  16. madicuisine says:

    Gustul de caramel pe care il capata e delicios. N-am stiut de metoda asta, ci doar am incercat-o pe cea in clasicul cuptor.....care dureaza mai mult.....

  17. Emily says:

    Madi, multumesc! si eu ador aceasta aroma deosebita! te pup

  18. Lale says:

    Felicitari ptr. blog..ma intrebam trebuie acoperit bolul?

  19. Emily says:

    Lale, multumesc frumos! eu nu am acoperit niciodata bolul! acum chiar scurtez timpul de pregatire ca sa iasa si mai cremos :) te pup

  20. Anonim says:

    bun si interesanmt!

  21. crif13 says:

    super bun!!!!!!!!!!!!!!! Aveam in casa lapte condensat, dar nu stiam inca la ce il voi folosi, doar il aveam. :) Acum stiu! Ceva delicios, parca ar fi ciocolata alba!!!.

  22. crif13 says:

    super bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. Emily says:

    Crif, ma bucur ca-ti place! E super delicios si aduce perfect cu caramelele fine de lapte! O seara faina!

  24. Anonim says:

    e minunata faza cu microunde,acuma am prestat reteta si e super multumim din suflet.ce sa zic o ideie genialaaaa!!!!!!!!!!!!!! felicitari!

  25. Emily says:

    ma bucur ca ai incercat reteta! E extrem de usor de facut :) daca il lasi inca doua ture obtii niste caramele super delicioase :*

  26. Lale says:

    Buna,ideea cu scurtarea timpului e geniala eu am l-am lasat de 4 ori si sa intarit exagerat de tare.Ptr. inceput am format bobite si le-am mancat ca si pe caremele.Dar a doua zi nu vrei sa stii cui i-am spart capul cu produsul final.Oricum am invatat ceva data viitoare de 2 ori si atit.
    Pupici

  27. Emily says:

    Lale, si eu imi fac deseori caramele ;)
    E posibil sa fie un pic mai puternic cuptorul tau, insa cu siguranta data viitoare vei sti exact consistenta necesara! te pup cu mare drag!

  28. Anonim says:

    Am vazut reteta, mai exact expliatia....si eu pregatesc dulce de leche mereu si tot la microunde, am si postata reteta pe o pagina romaneasca de retete culinare. Ce m-a determinat sa va scriu si , fara suparare, m-a deranjat faptul ca nu exista amanunte la preparare. In filmuletele care apar pe youtube in marea majoritate nu se spune" amanuntul" si am constatat ca nici aici nu apare. Se repeta la infinit aceasi" pentru 2 minute" .
    Vasul trebuie sa fie cu pereti inalti nu gen tigaie sau cratita, e de preferat un vas mai ingust si peretii de doua palmi inaltime( 14 cm,- chiar am masurat acuma vasul meu care e si de sticla pe langa faptul ca este ingust si inalt) In timpul incalzirii si fierberii in microunde , laptele se umfla. Dupa prima sau a doua tura de 2 minute( aici intervine si gradul de incalzire a cuptorului cu micorunde) trebuie sa stam cu ochii pe geamul cuptorului si sa oprim programul la interval de 15-20 de secunde ca sa lasam "laptele umflat" sa dea inapoi. Este important ca sa mai si amestecam uneori in el , tocmai pentru a vedea consistenta. Daca lasam prea mult el se arde, se caramelizeaza prea tare si nu mai are gustul bun de caramea, textura devina mai dura, mai tare, nu se mai intinde frumos, nu se poate amesteca cu nimic pentru a transforma dulce de leche intr-o crema sau mousse pentru o prajitura. Timpii la cuptorul c u microunde sant foarte, foarte importanti, plus ca oprirea, repornirea si amestecarea laptelui sant , in timpul de pregatire sant foarte importante.
    Eu pregatesc dulce de leche de cativa ani si tot la microunde il fac, intradevar se face repede de tot, dar asa cum am spus, sant amanunte care , vad ca niciunde nu se spun.
    Din experienta avuta am invatat si tot din experienta am scris si aici sa nu pateasca fetele care vor sa incerce , exact ce am patit eu...sa curga in microunde totul....este greu de curatat atata materie groasa si dulce....sincer( plus ca se face risipa).
    Imi cer din nou scuze pentru interventie, nu vreau sa jignesc , dar asta este adevbarul....cine pregateste sub forma asta va vedea

  29. Emily says:

    draga anonim
    nu-i nicio suparare :)
    Am si specificat la inceputul articolului ca avem nevoie de "1 bol destul de incapator, eu zic sa folosesti cel mai mare bol care-ti incape in cuptorul cu microunde"! Exista riscul sa "de-a pe-afara" daca folosesti mai mult de 400g lapte condensat, e adevarat! tocmai de aceea am si specificat ;)

    o seara faina si te astept cu drag, de fiecare data!

  30. Anonim says:

    poti sa-mi spui te rog de unde pot cumpara lapte condensat si ce marca?? multumesc!

  31. Unknown says:

    dmne eu nu inteleg cum ar trebui sa iasa in 10 min... eu am tinut laptele condensat in conserva si l'am lasat aprox. 3 ore pe foc intr'o oala plina cu apa'n clocot... iti dai seama ca nu m'am miscat de'acolo ca trebuia sa umplu oala tot timpul ca se evapora apa si trebuia sa fie peste conserva.. bhwa... chiar merge..?>< m'ar scuti de 3 ore.. si e pacat caci chiar imi plac prajiturile cu lapte condensat da' cand ma gandesc cat am de fiert... x.X

  32. Emily says:

    Anonim, eu folosesc Nestle!

    Miruna, iese sigur ;) NU-ti face griji! e posibil (din dorinta de a te asigura ca e gata) sa-l lasi mai mult decat trebuie ;) Asa e cel mai usor ;)

Leave a Reply


Nota: comentariile anonime, rautacioase si agresive vor fi intotdeauna moderate, dar nu intotdeauna vor fi si publicate ;)